MČR družstev žactva Děkanka 29.9.2023



Žáci nastupovali do soutěže jako mírní favorité, ale samozřejmě před samotným závodem nastalo pár okolností, které cestu k medaili trochu ztížily. Pavel Stehlík si poranil záda, onemocněl Petr Tatíček, úplně v pořádku nebyl Patrik Geist. V den závodu ale kluci nenechali nikoho na pochybách, které družstvo bude o nejcennější medaile bojovat. Vše zahájili kluci v chůzi – 3. místo Matyáš Záruba a 6. skončil Kuba Švejkovský. Navázali sprintéři, na 60 m postoupili do finálových bojů Filip Mařík a Patrik Geist. Filip ve finále skončil druhý, Patrik Geist získal 2 body. V dalších sprintérských disciplínách získali cenné body Filip Mařík - 9 bodů na 150 m, Kuba Lenoch 8 bodů, Kristián Škvára 4 body a ještě bod přidal Patrik Geist. Další bodové zisky se přičetly z běhu na 300 m – Patrik Geist 10 bodů, Kristián Škvára 9 bodů a Filip Mařík 7 bodů.

V běhu na 800 m si vedl dobře Kuba Lachman, obsadil 7. místo, v běhu na 1500 Adam Alfoldi skončil druhý, překvapivé druhé místo obsadil v běhu na 3000 m Radim Prokeš v osobním rekordu.

Kuba Lenoch patří k nejlepším překážkářům v republice a přesně tak si počínal v sobotním závodě, kde přesvědčivě zvítězil, čtyři body přidal Kuba Truhlář. Na nejdelší překážkové trati přispěli v součtu 13 body Kristián Rambousek a Míra Karel.

Ve vrzích dvojice Tomáš Trávníček a Adam Křížek získala dohromady 19 bodů, ve vrhu koulí zvítězil Pavel Stehlík a šest bodů přidali Daniel Hurych a Tomáš Trávníček. O bodový zisk 16 bodů se z hodu diskem postaral Tomáš Trávníček A Pavel Stehlík. Oštěpaři získali celkem 16 bodů zásluhou Dana Hurycha a Kuby Truhláře.

Dobře si vedli i skokani – tyčka patří mezi naše nejlepší disciplíny a toto se potvrdilo i v sobotu. Plný počet bodů získal Adam Alfoldi, 9 bodů Antonín Málek a 6 bodů Kuba Truhlář. Ve skoku dalekém zvítězil Kuba Lenoch, Lukáš Delín skončil 4., tři body přidal Matyáš Hradský. Ten stejným počtem bodů bodoval ve výšce, bod získal Adam Alfoldi, 9,5 bodů pak Lukáš Delín.

V závěru soutěže bylo jasné, že vítězství do Kladna kluci zaručeně přivezou Konečným součtem 278,5 bodů kluci zvítězili, a to rozdílem více jak 100 bodů před druhým družstvem z Pardubic a třetím z Opavy.

Takže velká gratulace všem a přání, aby se takto všem dařilo i v kategorii dorostu.

 

Ved. družstva H. Větrovcová

 

Foto 1

 

Foto 2

 

Vydáno Úterý 03. 10. 2023