Úspěšný začátek atletické sezóny



Tři týdny od zahájení atletické sezóny ještě není rozhodně čas na bilancování, nicméně lze říci, že začátek závodů se daří. Mládežnická družstva kromě dorostenek ovládla první kola družstev, v kategorii žáků tomu bylo podobně. Na prvním kole extraligy skončili muži 5. o pouhých 7 bodů za třetím místem, družstvo žen skončilo s jistotou 6. místě.

Rozjíždí se i reprezentační akce a již o nastávajícím víkendu budeme mít zastoupení na mezistátním utkání vrhačů v Polsku. Natálie Gengelová bude reprezentovat Českou republiku v hodu oštěpem. Rovněž sprinterská štafeta juniorek ČR má za sebou první pokus o splnění limitu na mistrovství světa juniorů, tady startovala Tereza Lamačová.

Výborný start do sezóny měl na Memoriálu Ludvíka Daňka  v Turnově Matěj Krsek. V běhu na 300 m zaostal pouhé tři setiny za vítězným Patrikem Šormem v novém osobním rekordu 32,91. Výtečně si na Memoriálu Ludvíka Daňka vedl Vít Hlaváč v chůzi na 3000 m, když vytvořil nový rekord mítinku časem 11:49,51. Vítek už má jistou nominaci na Mistrovství Evropy v Mnichově.

Abychom nezapomněli na žactvo — všechna družstva sportovních tříd postoupila do krajského finále poháru rozhlasu a budou bojovat o postup do celostátního finále. 

Naplno se rozběhly přípravy na mítink Kladno hází a Kladenské memoriály, jsou přislíbených starty atletů z celého světa a samozřejmě i reprezentantů České republiky. 

Držme palce, ať sezóna pokračuje tak, jak začala, popřípadě i ještě lépe 😀

 

Autor úvodní fotografie: Adolf Horsinka, staženo zde.

Vydáno Pátek 27. 05. 2022