Vaše Kladno: Jen dvacet chodců z celého světa je rychlejších než Kladeňák Hlaváč!



Včera absolovoval jako jednotlivec světový šampionát v chůzi družstev na 35 kilometrů. Člen klubu A.C. TEPO Kladno a český rekordman na téhle trati Vít Hlaváč došel do cíle na 21. místě! Krátce poté se s deníkem Vaše Kladno podělil o své dojmy.

 

 „Aktuální pocity po závodě jsou hlavně velká spokojenost s výkonem a umístěním v takto náročných podmínkách. Závod byl opravdu hodně těžký nejenom kvůli poměrně vysokým teplotám tady v Ománu, ale také kvůli trati. Obvykle chodíme na rovinatých okruzích, ale zde nás čekal v každém kole kopec s asi třicetimetrovým převýšením. Závod byl díky tomu celkově pomalý - ani vítěz se nedostal pod 2 hodiny a 36 minut. Já jsem tak se svým časem 2:43:14 spokojený, za normálních podmínek bych odhadoval čas klidně o 5 až 7 minut rychlejší. Nadto se mi podařilo v závěru předejít hodně odpadajících závodníků z vedoucích skupin a nakonec jsem dokončil na 21. místě, což je pro mně doposud úplně nejlepší výsledek na světové akci. Ještě na 30. kilometru jsem se přitom cítil dobře a opravdu namáhavé pro mě byly až ´výšlapy´ v posledních dvou okruzích.

Je to dobrý začátek sezóny, teď je potřeba ještě dotrénovat před dubnovými MČR, kde mi půjde hlavně o body do světového rankingu pro nominaci na atletické MS v Oregonu. Na ME do Mnichova mám přitom splněný limit ještě ze "staré" distance 50km, čeká mě tedy letos poměrně nabitá sezóna."

 

Článek naleznete také zde.

 

 

Vydáno Neděle 06. 03. 2022