Úspěšný Gigant



Další v řadě halových mistrovství ČR byl „Gigant“ v Ostravě. Soutěže se zúčastnilo 23 členů klubu. Jednoznačně nejúspěšnější členkou výpravy byla Radana Lapáčková, která nejprve v sobotu deklasovala své soupeřky, když v běhu na 3000 m předběhla všechny závodnice o celé jedno kolo. Následující den si doběhla pro druhé zlato v běhu na 1500 m. Výborně si vedli ve vrhu koulí bratři Stehlíkové. V sobotu mladší Pavel obsadil druhé místo mezi dorostenci v osobním rekordu 15,82 m. V neděli Petr dokonce část soutěže vedl, když překonal hranici 18 m, jeho největší soupeři se ale v posledních pokusech zlepšili a nakonec Petr získal bronzovou medaili. Další bronz přidal Dominik Mráček v běhu na 60 m, Štěpán Pastrňák v běhu na 60 m přek. v osobním rekordu 8,07 vt a Marie Mikulíková v běhu na 3000 m dorostenek také v osobním rekordu 10:26,36.

Těsně pod stupni vítězů skončil na čtvrtém místě mezi dorostenci Václav Beneš v běhu na 60 m přek., který si také vytvořil svůj nejlepší výkon 8,11 a stejného umístění dosáhla v trojskoku Markéta Chaloupecká výkonem 11,16 m, což byl též osobní rekord. Na dalších finálových místech skončil Dominik Mráček na pátém místě v běhu na 200 m, shodně sedmí byli Adam Alfoldi a Václav Beneš ve skoku o tyči a sedmá skončila i štafeta juniorů 4x200 m. Osmý byl Štěpán Pastrňák ve skoku o tyči mezi juniory a Šimon Paulíček ve skoku dalekém dorostenců. Do desátého místa se vešli ještě devátí Matěj Šašek na čtyřstovce, Petr Hudeček v běhu na 200 m, Václav Herbs na patnáctistovce a Šimon Štěpánek v běhu na 60 m přek, desátý byl Adam Alfoldi ve skoku dalekém.

Mladí atleti dokázali navázat na velmi úspěšné výsledky v loňském roce a díky většímu počtu disciplín se dá očekávat medailový zisk i na mistrovství na dráze, které se bude konat také v Ostravě.

 

Foto 2

 

Foto 3

 

Foto 4

 

Foto 5

 

Vydáno Pondělí 26. 02. 2024